12.8.2024 21:41:42 qéčko
Re: Hruškojeřáb - tatarka - hruška Tatarova - tipy na zpracování
Holkamodroočka to je otázka na mě? Sušíme hruškové křížaly z "kožuchů" které by jinak nikdo nesnědl... Sušené křížaly se vaří ve vodě tak aby byly ponořené, dolívám vodu po trochách podle potřeby. Když jsou na skus, nechám vychladnout, pomelu na masovém mlínku. Pokud se mi zdá ta směs hodně hustá zředím tím vývarem, ale jen trochu, do hustoty povidel. Ochutím trochou rumu a vanilkovým cukrem a špetkou mletého badyánu, ten tomu dodá tu správnou chuť.
Ono je to v podstatě strašně jednoduchý, ale stačí mi to dělat jednou do roka. Dát kupované hruškové povidla je rozhodně daleko jednodušší, jenže to by mě babička hnala, kdybych to na hody nedělala podle ní
.
Odpovědět