11.4.2013 14:48:19 zerat
Re: Domácí pečivo nechutná tak dobře jako kupované
Querty, zajímavé je, že když přinesu já mazanec zadělaný v pekárně, kde si to těsto samozřejmě taky musím vyladit v prvních pár začátečních hněteních, aby bylo o.k. ale odedře to pekárna... tak ten můj mazanec je fakt jako vatička. Když k tomu přidám x mazanců, které jsem jedla od kamarádek, které se taky distancují od pekáren, tak je mají hutné, tuhé... prostě rozdíl je naprosto markantní! Jak jsem psala, nemám s kynutím těstem sebemenší problém, udělám si i výborné domácí bez pekárny, ale musím hlídat teplotu, musím nezapomínat jít promíchat, zboxovat v případě vánočky... tohle všechno za mě zastane pekárna a opravdu to kynuté těsto je 100% lepší než kterékoliv ručně dělané.
Ad waldorfská školka - nedávno jsem četla v Týdnu, že není rozdílu v pšenici kupované a doma vypěstované - plísně jsou na veškerém obilí!
Že by v nějaké velké školce měli pec na chleba, aby si pro velké množství dětí pekli chleba a ještě k tomu ručně a sami si mleli mouku... kde to prosím Tě je? Viděl jste někdo, že to tak skutečně je? Přijde mi to jako scifi! Na kolik prosím Tě chodí kuchařky do práce, aby to stihly? Nebo to je školka o deseti dětech? Přijde mi to fakt neuvěřitelné, nerealizovatelné
Odpovědět