| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rehabilitace

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1313  [Dalších 983 >>]
veveri 129227
6.1.2015 16:53:26
Sportovec se zapojí během dvou až tří týdnů po operaci do tréninku, protože jde obyčejně na operaci ihned po úrazu - tzn. z plného tréninku kdy svaly ochabnou minimálně (a i tak ochabnou "viditelně"). Zakladatelka píše, že půl roku nohu prakticky nezatěžovala. Tady nejde o to, že byl odstraněn mechanický problém. Jde o to, že aniž by si to uvědomovala, naučila se zatěžovat tělo a koleno asymetricky a navíc to koleno nemá co držet (ochablé svaly), tudíž je nyní všechna zátěž na vazivovém aparátu který na to není stavěný. Jde o to posílit svaly domácím cvičením. Přirozenou cestou to může trvat klidně rok a do tý doby už může mít rozhozený záda případně jiné problémy zaviněné špatným zatěžováním
Vr
  • 
6.1.2015 16:51:42
Tiba, je to ortéza s "klouby", koleno udrží aby "nevyskočilo", mám velmi volné vazy a klouby. A to s tou dlouhou pracovní neschopností bylo na mě?
veveri 129227
6.1.2015 16:39:19
Jsem fyzioterapeutka a to že doktor nedá pacientovi rehabilitaci po operaci kolene opravdu nepochopím :-( bohužel je to časté a člověk se pak zbytečně dlouho trápí...

Rozhodně pokud je to možné doporučuju abyste si (klidně i za peníze) sehnala rehabilitaci/fyzioterapii a nechala si cvičení ukázat. Takhle po PC se špatně radí pokud vaše koleno "nevidím". Ale obecně je potřeba posílit stehení svaly - a to přední i zadní. Není to jen o tom kole, cvičí se s overballem,vlastní vahou a hlavně pomocí nestabilních (balančních) ploch. Pokud jste půl roku před operací nohu moc nezatěžovala, budou svaly pořádně ochablé a rozhodně potrvá déle než dva měsíce než budou svaly zase "zpátky".
- klečení na kolenou, sedu na patách a maximálnímu dřepu doporučuju se pokud možno vyhýbat (minimálně první rok po operaci, nejlíp i nadále) - v těhle pozicích je zátěž na menisky největší
jentak
  • 
6.1.2015 15:09:33
Jinak odborná doporučení má dávat případ od případu ortoped. Jinak pochopitelně co jsem četla, tak všichni operatéři dávají důraz na odbornou rehabilitaci po operaci - nic domáckého.
jentak
  • 
6.1.2015 15:08:14
Tibo - manžel je důrazně upozorněn ortopedem, že na lyže, tenis apod. má rozhodně používat ortézu - je to pochopitelně jiná než ta, co používal před operací a po operaci na chůzi, je to ortéza určená pro poškozené koleno při sportu. Pak má ještě jednu - ta je taková jednodušší - a ta je do práce, že to koleno prý drží.
Jinak kotníčkové boty jsou blbost, protože noha se má pohybovat a tak se vytváří ty svaly a šlachy a noha cvičí. Ale na druhou stranu - než boty šmajdy tak jsou lepší pevné kotníčkové se správnou vnitřní stélkou, doma ale bosky.
Tiba
  • 
6.1.2015 15:04:02
Ale, já asi s ortézou reagovala na VR. V tom smyslu, že je jasné, že pokud chybý vaz tak je potřeba ortéza, ale pokud vazy jsou v pořádku a byl odstarněn jen meniskus, který v kloubu překážel, tak nevidím důvod pro mechnickou podporu....

Ortéza fixiju stejně jako vaz v mezní poloze jinak funguje svalový korzet, který stejně ortéza nenahradí.

Je to stejný nesmysl jako kotníčkový boty u dětí pomalu do tří let co maminky tak rady na doporučení kupují.....

Dají v dobré víře dětské noze mechanickou oporu a vlastní stabilizační funkce se namá šanci rozvíjet, protože nemá důvod....
jentak
  • 
6.1.2015 14:03:26
No byla tam taková forma - něco jako forma. Já se tedy domnívala, že ta noha pod tím přístrojem leží "na lehátku". Ale ne - jemu tu nohu chtěli nacpat do té formy a v Praze mu řekli, že jinde mají i nějakou větší, ale oni ne, takže má jít na jiné pracoviště.
koa 48087
6.1.2015 14:00:52
To mi, jentak,
prosím tě vysvětli - do čeho že manžel strkal nohu při MR vyšetření?
jentak
  • 
6.1.2015 13:50:18
A kam jsi šla? Manžela ortoped poslala na MR, ale že prý má smolík, protože na konci roku nejsou peníze a tudíž bude šance až v novém roce - a měl pravdu, nezadařilo se to nikde, pak jel do Phy, kde měli to cosi, do které dává nohu, úzké a jeho nateklá noha se tam nevešla, takže pardon, pane, obraťte se na jiné pracoviště. A to mu pomohl v tom novém roce prakticky do týdne sehnat jeho ortoped. I tak tam musel přijít z lůžkového oddělení sloužící ortoped a manželovi do toho bazmeku nohu odborně narvat a pak ji zas vyrvat.
jentak
  • 
6.1.2015 13:46:56
Jachtarko, já jsem přesvědčená, že právě kvalitní rehabilitace zajistí to, aby noha do budoucna fungovala pokud možno s min. problémy, takže já bych to nepodceňovala. V mém okolí je to samý lyžař s operovaným meniskem a když vidím, jak pak vypadají po zanedbané rehabilitaci po pár letech /přece to nic není, to zvládnu/, tak bych radila to neodfláknout.
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1313  [Dalších 983 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.