17.8.2021 19:24:40 apo-lena
Re: Zavařeniny z rajčat
Já letos zavařovala kečup z rajčat, paprik a jablek.
Do mrazáku jsem dělala lečo, používám ho pak do směsí s masem a rýží. Dřív jsem hodně dělávala různé rajčatové omáčky s baklažánem, cibulí, česnekem a červeným vínem a mrazila je.
Naši pěstují ve velkém a dávali mi tak 15 kg zeleniny naráz. Když jsem nestíhala, tak jsem zralá rajčata hodila do mrazáku jen tak bez obalu. Měla jsem na ně samostatné šuple. Po vyndání stačilo naříznout slupku, pustit na ni studenou vodu a sama se sloupla. Dají se výborně krájet i zmrzlé a používala jsem je jako rajčata z plechovky. Mrazila jsem jen obří masitá rajčata.
Letos mám hromady cuket, patizonů a rajčat. Dá se z nich udělat polotovar do mrazáku?
A co se z toho pak vaří? Dělám z leča kuřecí pilaf, z rajčatovo-baklažánové omáčky boloňskou.
Odpovědět