5.3.2024 7:58:58 Renka + 3
Re: Typicky český oběd
"vážně máte zkušenost, že lidi nejí segedín?"
Mám. Já sama jsem ho jedla jen od mojí mámy, která používala jen libové maso. Ve školní jídelně tam bylo maso nevalné kvality, tlusté, šlachovité, z toho se mi navalovalo a tam jsem ho nikdy nejedla. Ale to obecně hodně lidí kazí jídla tlustým masem.
Dnes bych dobrý segedín snědla, manžel také. Ale asi bych si ho dobrovolně z jídelního lístku nevybrala. Moje děti by to do pusy nevzaly, kamarádi taky moc ne. Omáčky moje děti také nejedí, ale ony na tu typicky českou kuchyni nejsou. Omáčky vyloženě nechtějí.
Zato třeba úspěch u mládežníků (občas se mi jich tu sejde víc) mají úplně jednoduchá jídla, francouzké brambory nebo zapečené těstoviny. No a již zmíněné kuřecí řízky, nasmažím mísu a berou to po třech.
Odpovědět