24.9.2024 13:33:48 Koníček mořský
Re: Sekaná - v alobalu nebo bez?
Sekaná mi přijde úplně jednoduchá. Mletý maso - nejraději mám mix hovězí x vepřové plus přidám ještě mleté kuřecí, hrst strouhanky, hrst krupice, koření dle chuti a možností. Další moje vychytávka je - trochu nasekaného libečku a trochu koriandru - semínek (ne nať)
Uplácám šišku, dám do zapékací misky s troškou vody, navrch lžíci sádla (to dávám skoro do všeho). Peču na 180 zakryté poklicí, tak 40 minut, pak na 15 minut odkreju a udělám kůrčičku.
Miluju mojí sekanou. Teplou, s br.kaší, i studenou s kečupem, hořčicí, chlebem a zeleninou. Vozím si jí každý rok na dovolenou.
Odpovědět