|
Všechny naše deníky
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 77 [Dalších 7 >>]
|
Jablkové řezy na plech | Buchty |
|
20 lzic polohrube mouky 10 lzic cukru 10-20 lzic mleka 4 lzice rozpusteneho masla 2 vejce 1 prasek do peciva
vse smichat, nalit na vymazany moukou vysypany plech.
drobenka: 6 lzic polohrube mouky 6 lzic cukru 3 lzice masla
Mezitim nakrajet na platky jablka ( ja mela 4 celkem velky ), posypat skoricovym cukrem, poklast na testo, posypat drobenkou a asi na 180 stupnu upect. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Omáčky na těstoviny | Těstoviny |
|
SMETANOVO ŠUNKOVÁ OMÁČKA na másle jemně osmahnu šunku, nakrájenou na tenoulinké nudličky, přileju asi 1 dcl smetany nebo šlehačky (pokud máš více strávníků, tak více), nechám povařit a přidám tavený sýr, který omáčku zahustí. A pak už podle chuti opepřím, dám vegetu a sušenou bazalku.
ŽAMPIONOVO SMETANOVÁ OMÁČKA na másle osmahnu žampióny, dám trošku vody a soli a necháme žampiony trošku podusit, pak přidáme smetanu nebo šlehačku a tavený sýr.
SÝROVÁ OMÁČKA na másle osmahnu cibulku na jemno a česnek na plátky, zaliju smetanou a opět tavený sýr.
MASOVÁ OMÁČKA S LEČEM na oleji osmažím cibulku a česnek, přidám mleté maso, ochutím nějakým kořením a vliju malé sterilizovné lečo a podusím.
SALÁMOVÁ OMÁČKA na oleji osmažím cibulku a přidám nakrájený salám (nebo) a zaleju kečupem.
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Smažený syr trošku jinak | Rychlé pohoštění |
|
Eidam Vajíčko Strouhanka Olej na smažení
Eidam nastrouhám na hrubém struhadle, přidám do toho vajíčko, trochu posolím, může se nahrubo nastrouhat i levný salám nebo kabanos, mírně zahustím strouhankou. Tvaruju placky a ty jen obalím ve strouhance. Výhoda tohto receptu je v tom, že se sýr zaručeně nerozteče. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Cuketa zapečená s bramborem a mletým masem | Zelenina |
|
1 větší cuketa 8 brambor 1/4 kg mletého masa palička česneku, sůl, pepř, majoránka 4 vejce sklenička mléka kysaná smetana 2 lžíce hl. mouky 15 dkg tvrdého sýra 15 dkg slaniny nebo uzeného boku krájené
Na dno pekáčku naskládáme na kolečka nakrájené brambory (plátky asi 1cm), posolíme, okořeníme dle chuti, na to dáme 1/2 slaniny (krájím plátky na 3 díly a pokládám rovnoměrně, ne jeden vedle druhého). Na to poklademe kolečka cukety, opět posolíme, ochutíma a poklademe slaninou. V misce si rozděláme mleté, 1/2 paličky česneku utřeného, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka. Hmotu rozetřeme na cuketu (nejde úplně rovnoměrně, ale nevadí). Poklademe zbytkem slaniny a dáme zapéct. Do vyšší nádobky nahrubo nastrouháme sýr, přidáme vejce, kysanou smetanu, mléko a promícháme, pak zahustíme hl. moukou. Po 30min přelejeme přez zapékanou směs a dopečeme do zlatova. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek studeného mléka 1/2 hrnku oleje 1 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
nandáme na vymazaný a vysypaný plech či pečící papír, na to dáme
Tvaroh: 2 tvarohy (v kostce, ne ve vaničce, ty jsou někdy moc řídké) 2 vejce 1 lžíce pudingového prášku (vanilka) cukr podle chuti trochu mléka
- tato směs se dá do igelitového sáčku, kde se prostřihne jemně jeden růžek a udělájí se na těsto tvarohové mřížky, nebo cokoli se vám podaří "vymáčknout".
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Pečené brambory s bylinkami | Přílohy |
|
brambory česnek petrželka - kudrnka olej sůl, pepř (hrubě mletý)
Olejová směs: v hrnku smícháme olej, česnek na plátky a posekanou petrželku. Česnekem ani petrželkou nešetříme. Brambory i se slupkou nakrájíme na dílky a dáme na plech. Osolíme, opepříme a polijeme olejovou směsí a promícháme. Pečeme ve vyhřáte troubě cca na 175°C asi 40 min, až jsou brambory zlaté.
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
2 hrnky hl. mouky 00 extra 6 kostek cukru 1/2 kostky droždí 1 hrnek mléka 1 žloutek ½ hrnku oleje ¼ lžičky soli (špetka) ½ kelímku majolky
Droždí necháme vzejít v troše teplého mléka a cukru. Smícháme sypké ingredience přidáme droždí a ostatní, vypracujeme vláčné těsto. Tvoříme kulaté placičky, které naplníme tvarohem, povidly, mákem nebo jablky (viz náplně), spojovanou stranou pokládáme na plech, pak mírně rozmáčkneme dáme posypku (viz drobenka). Nemusí se nechat kynout. Plech musíme vymazat nebo dát pečící papír. Lepší jsou z elektrické trouby. Těsto vydrží týden vláčné, hodí se i na buchtičky s krémem. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 9.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
tvaroh + máčené rozinky + mléko + vejce + cukr moučka
svařená povidla + rum + cukr moučka + rozinky
svařený mák + cukr moučka + mléko + rum + rozinky + máslo
Tvoříme netekoucí konzistenci, mák a povidla se s ingrediencemi svařuje, může se přidat i med, rum je pro chuť, nemusí být |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 9.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
hrnek polohrubé mouky
½ hery
½ hrnku cukru moučka
podle chuti uděláme buď víc sypkou nebo hutnější (víc tuku - tvoří kopečky)
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 9.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
2 kelímky bílého jogurtu
2 kelímky cukru
2 vejce
2 kelímky polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
Smíchat a péct cca 1/2 hodiny. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 6.9.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 77 [Dalších 7 >>] |
|